Minipolo

Sinds 1998 heeft DZT'62 ook een afdeling minipolo. Bij voldoende animo spelen de allerjongste waterpolo(st)ers ongeveer een keer per maand hun wedstrijden in toernooivorm. Zij trainen op zaterdagochtend van 10:30 u tot 11:30 in Zwembad de Wiemel te Deurne.

Wat is minipolo?

Minipolo is de start van waterpolo en wordt gespeeld met de leeftijdsgroep van 6 tot 12 jaar die is onderverdeeld in drie subgroepen. Iedere groep speelt met zijn eigen regels minipolo. Minipolo is waterpolo in spelvorm, waarin het plezier van de kinderen centraal staat.

Wat is waterpolo?

Waterpolo is een technische, behendigheid vragende en zeer gezonde sport, waarbij nauwelijks blessures ontstaan. Het waterpolospel vraagt van de deelnemers niet alleen een goede zwemvaardigheid, maar ook een grote balvaardigheid en bovendien het nodige spelinzicht. Het waterpolospel is daarmee erg goed voor zowel de sociale als de lichamelijke ontwikkeling van een kind.

Spelregels minipolo

Minipolo onder 9 jaar (F-jeugd)

Het spel wordt gespeeld door twee teams in het ondiepe gedeelte van het bad. Van elk team liggen 3 spelers in het water. De bedoeling is per team al samenspelend zoveel mogelijk doelpunten te scoren in het kleine onbemande doel. De tegenpartij probeert dit te verhinderen en in het bezit te komen van de bal om zo zelf doelpunten te kunnen maken. Het doel bij dit speelniveau is de kinderen te laten wennen aan de teamsport in het water. De scheidsrechter heeft hierbij een begeleidende functie. Het belangrijkst is dan ook het samen plezier.
Spelregels

Minipolo onder 11 jaar (E-jeugd)

Het spel wordt gespeeld door twee teams in het diepe gedeelte van het bad. Van elk team liggen 4 spelers in het water. De bedoeling is per team al samenspelend zoveel mogelijk doelpunten te scoren in het kleine onbemande doel. De tegenpartij probeert dit te verhinderen en in het bezit te komen van de bal om zo zelf doelpunten te maken. Het doel bij dit speelniveau is de kinderen te laten spelen volgens een paar regels, om ze te laten wennen aan het uiteindelijke waterpolospel. Lol en samenspel staat hier nog altijd voorop.
Spelregels

Minipolo onder 13 jaar (D-jeugd)

Het spel wordt gespeeld door twee teams in het diepe gedeelte van het bad. Van elk team liggen 5 spelers in het water (inclusief keeper). De bedoeling is per team al samenspelend zoveel mogelijk doelpunten te scoren. De tegenpartij probeert dit te verhinderen en in het bezit te komen van de bal om zo zelf doelpunten te kunnen maken. Het doel bij dit speelniveau is om de kinderen dichter naar het waterpolospel te brengen. De basisregels voor waterpolo gelden hier al, maar de doelen en het speelveld zijn nog aangepast aan de leeftijd van het kind. Op dit niveau gaan de kinderen lol krijgen in het samen beoefenen van een teamsport.
Spelregels

Meer informatie?

Wil je meer informatie over minipolo bij DZT? Ga op zaterdagochtend of woensdagavond naar de DZT-balie in het zwembad. Of neem contact op met:

Roeland Sonnemans
minipolo@dzt62.nl