Zwangerschapszwemmen

Gezond zwanger

Zwemmen is gezond. Naast dat zwemmen gedurende de zwangerschap goed is voor je conditie, helpt het ook bij de fysieke voorbereiding op de bevalling. Omdat je in het water haast gewichtloos bent is zwemmen, zeker tegen het einde van de zwangerschap, een zeer prettige ervaring.

Wat houdt het in?

Onder begeleiding van een gecertificeerde lesgever, voer je in groepsverband bewegingsoefeningen uit en zwem je baantjes. De oefeningen zijn gericht op bijvoorbeeld de beenspieren, de bekkenbodem, de schoudergordel en niet te vergeten de buik- en borstademhaling. We proberen ieder op haar niveau te laten zwemmen. Het zwangerschapszwemmen wordt zo ingericht dat zowel een geoefende als een minder gevorderde zwemster een fijne les heeft.

Wat bieden wij?

Het water is verwamd tot ongeveer 30°C en maximaal 1,60 meter diep. Tijdens het zwemmen kunnen extra oefeningen worden gedaan, die de spieren activeren, die straks bij de bevalling een belangrijke rol gaan spelen. Dit alles in een zeer ontspannen sfeer met voldoende rustmomenten. De actuele contributie vind je hier.

Hoe gaat dat?

Iedereen die in verwachting is kan in principe meedoen op woensdagavond van 19.45 tot 20:30 uur. Je bent van harte welkom om een keer gratis en vrijblijvend deel te nemen. Het is wel verstandig om eerst contact op te nemen met jouw huisarts of verloskundige voordat je mee gaat doen. Hij of zij kan beoordelen of er voor jou eventuele medische bezwaren zouden kunnen zijn.

Voor aanvullende informatie omtrent deze special lesvorm kun je contact opnemen met zwangerschapszwemmen@dzt62.nl of via WhatsApp 06 1049 1935.