Zwemsoos

Zwemsoos?

Veel kinderen halen op relatief jonge leeftijd hun zwemdiploma’s. Het is dan van groot belang dat de zwemvaardigheid op peil wordt gehouden (zie ook: Jeugdjournaal, BNR, NL Zwemveilig). Hiervoor is de Deurnese Zwemvereniging Triton ‘62 gestart met een ‘ZWEMSOOS’.

Behalve dat de jeugd gezellig met leeftijdsgenootjes kan zwemmen, is er aandacht voor zwemtechnieken en komen ze in aanraking met andere zwemsporten.

Wat houdt het in?

Het is van groot belang dat kinderen regelmatig blijven zwemmen na het behalen van hun diploma's. Daarom start DZT met de ZWEMSOOS. Onder begeleiding van minimaal 1 gediplomeerde zweminstructeur kunnen kinderen drie kwartier heerlijk zwemmen.

Wekelijks komt er een thema aan bod. Naast zwemtechnieken zullen er verschillende clinics gegeven worden, met daarnaast de mogelijkheid het laatste kwartier vrij te zwemmen.

Bij de clinics van ongeveer een half uur zal een ervaren trainer een les geven in bijvoorbeeld waterpolo, wedstrijdzwemmen, plankspringen, zwemmend redden e.d. Ook wordt er regelmatig een les volledig besteed aan een ‘zwem APK’ hierbij worden de technieken om goed en veilig te kunnen zwemmen nog eens goed geoefend.

Meer informatie?

De ZWEMSOOS is elke zaterdagochtend van 9.30u - 10.15u. Kinderen die willen deelnemen zijn minimaal in bezit van zwemdiploma B en mogen niet ouder zijn dan 14 jaar. Kosten bedragen € 26,70 per maand.
Aanmelden voor een proefles kan via proefles.dzt62.nl.
Aanmelden kan via mijn.dzt62.nl.
Meer informatie via zwemsoos@dzt62.nl.