Zwemsoos

Zwemsoos?

Veel kinderen halen op relatief jonge leeftijd hun zwemdiploma’s. Het is dan van groot belang dat de zwemvaardigheid op peil wordt gehouden (zie ook: Jeugdjournaal, BNR, NL Zwemveilig). Hiervoor is de Deurnese Zwemvereniging Triton ‘62 gestart met een ‘ZWEMSOOS’.

Behalve dat de jeugd gezellig met leeftijdsgenootjes kan zwemmen, organiseren we ook leuke clinics en bijzondere lessen.

Wat houdt het in?

DZT start met de ZWEMSOOS, omdat niet alle ouders in de gelegenheid zijn om regelmatig met hun kinderen te gaan zwemmen. Onder begeleiding van minimaal 1 gediplomeerde zweminstructeur kunnen kinderen drie kwartier heerlijk zwemmen.

Per periode van ongeveer 13 weken komt er een thema aan bod. Aan het einde van de periode ontvangen alle deelnemers een certificaat van deelname. Er zullen verschillende clinics binnen het thema gegeven worden, met daarnaast de mogelijkheid het laatste kwartier vrij te zwemmen.

Bij de clinics van ongeveer een half uur zal een ervaren trainer een les geven in bijvoorbeeld waterpolo, wedstrijdzwemmen, plankspringen, zwemmend redden e.d. Halverwege de periode zal een les volledig besteed worden aan een ‘zwem APK’ hierbij worden de technieken om goed en veilig te kunnen zwemmen nog eens goed geoefend.

Meer informatie?

De ZWEMSOOS start op zaterdag 31 oktober en is elke zaterdagochtend van 9.30u - 10.15u. Kinderen die willen deelnemen zijn minimaal in bezit van zwemdiploma B en mogen niet ouder zijn dan 14 jaar. Kosten bedragen voor 1 periode van 13 weken € 23,25 per maand. Aanmelden kan via mijn.dzt62.nl. Meer informatie via zwemsoos@dzt62.nl.