DZT'er van het jaar

Van 1998 tot en met 2022 verzorgde de familie Van Lierop tijdens de Algemene Ledenvergadering de uitreiking van de prestigeuze eretitel DZT'er van het jaar. Na 25 uitreikingen is het stokje overgedragen aan Linda Hendrix. Leden van DZT'62 kunnen iemand nomineren die in het afgelopen jaar door een bijzondere prestatie of inspanning in aanmerking zou moeten komen voor deze prijs.

Hieronder volgt een overzicht van de winnaars:

2023: Julia van Calis

Julia werd veelvuldig genoemd en geroemd om haar inzet bij de waterpolojeugd van DZT. Ze is trainster van Onder 13 en Onder 15. Ook is ze coach van Gemengd onder 13. Verder speelt ze nog bij de dames en zorgt ervoor dat het damesteam elke week met invallers gevuld wordt.

2022: Olga Serrarens - Colen

Olga is, behalve dat ze zelf ook zwemt, secretaris van de vereniging en jurylid bij het wedstrijdzwemmen en waterpolo. Ook staat ze woensdagavond aan de badrand om het seniorenzwemmen in goede banen te leiden. Ze heeft zich het afgelopen jaar flink ingezet voor het organiseren van voldoende toezicht bij het masterzwemmen op de maandag- en woensdagavond.

2021: Yvette Hermans - Van Lierop

Yvette heeft het zwemmen geleerd bij de Deurnese Zwemvereniging Triton '62 en heeft ook flink wat jaren op wedstrijdzwemmen gezeten. Jaren later, toen ze zelf kinderen had, is ze weer terug gekomen en is inmiddels en onmisbare kracht bij de wedstrijdploeg. Ze staat altijd klaar voor de kinderen, heeft een troostend woord na een wedstrijd, helpt met de badmuts goed op het hoofd krijgen. Ze is altijd aanwezig bij trainingen, kortom: iemand waar je op kunt bouwen en vertrouwen.

2020: Ad Wisse

Ad Wisse is jarenlang actief in het bestuur van DZT als algemeen secretaris. Een man die veel werk heeft verzet voor onze zwemvereniging. Met veel passie en heeft hij op vele momenten de verschillende afdelingen binnen DZT geholpen. Hij is begonnen als lid van de commissie wedstrijdzwemmen. Daarnaast is Ad begeleider van het waterpolo team van DZT. Ad wordt genoemd vanwege zijn actieve betrokkenheid. Hij is er bijna altijd bij en omdat "hij regelmatig zelf zwemt om zijn afgetraind en sportief lichaam in conditie te houden".

2019: Lennard Arts

Lennard Arts is misschien een van de jongste "winnaars" van de ere-titel DZT'er van het Jaar. Ondanks zijn jeugdige leeftijd zet hij zich al wel al vele jaren in als vrijwilliger. Hij is actief (geweest) als enthousiast lesgever, trainer en coach bij het waterpolo.

2018: Roeland Sonnemans

Roeland Sonnemans is door een hardnekkige blessure gedwongen om te stoppen met waterpolo, maar hij blijft actief binnen de vereniging. Zo geeft hij training en is onlangs summa cum laude geslaagd voor zijn cursus waterpoloscheidsrechters.

2017: Nydia van der Geest

Nydia van der Geest is onder andere vanwege haar inzet als waterpoloscheidsrechter en haar activiteiten in de waterpolocommissie verkozen. Ook is zij nooit te beroerd om zich voor andere activiteiten binnen de club vrijwillig in te zetten.

2016: Linda Janssen-Hendrix

Nadat tijdens de vorige ledenvergadering het bestuur Linda Janssen-Hendrix benoemde tot Lid van Verdienste, werden dit jaar haar verdiensten ook door de leden opgemerkt. Ze is op zaterdagochtend badverantwoordelijke bij het instructiebad en haar eindeloze geduld is enorm belangrijk bij het lesgeven bij de speciale groep. Ook bij de waterpolocommissie vervult ze verschillende taken.

2015: Dirk Pero

De leden die lesgever en voorzitter van de commissie Elementair nomineerden vinden het bewonderenswaardig dat hij, naast zijn drukke baan, gezin en andere hobby's ook nog zijn commissie draaiende weet te houden. En dat hij als lesgever ook nog eens elke woensdagavond en zaterdagochtend volwassenen en kinderen het zwemmen beter meester maakt.

2014: Jurgen van der Steijn

Jurgen trad af als voorzitter van de commissie Algemene Zaken en was lang verantwoordelijk voor de vele extra activiteiten als bijvoorbeeld het jaarlijkse kaderfeest en het Tritonkamp.

2013: Martijn Martens

Martijn Martens is behalve (linkshandig) waterpoloër ook trainer/coach van Jongens onder 17. Zijn enthousiasme zorgde er mede voor dat hij de meeste stemmen van de leden krijgt.

2012: Overgeslagen ivm Jublieum

2011: Johan Damen

Tijdens de viering van het 50 jarig jubileum werd Johan Damen uitgeroepen tot DZT'er van het jaar 2011. Dit naar aanleiding van het kampioenschap en de historische promotie van Heren 1 naar de 1ste klasse Bond.

2010: Gerold Kivits

2009: Joppe Wisse

Joppe is trainer van de woensdagavond en de zaterdagochtend bij de jeugd waterpoloërs. Daarnaast is Joppe zelf een verdienstelijk lid van Heren 1 en ook van de wedstrijdploeg. Joppe wordt genoemd omdat hij er altijd is en leuk trainingen geeft. Hij goed kan coachen en enthousiaste poloërs aflevert. Hij altijd veel tijd voor ons vrij maakt, Omdat het een korte naam is en hij is een supercoach en geeft gewoon verrekt goede trainingen. En de laatste opmerking: Hij schijnt op woensdag goede trainingen te geven.

2008: Harry Massink

Harry Massink is al enkele jaren actief als hoofdtrainer van de B-ploeg en voor de derde keer genomineerd is. Op dinsdag en vrijdag is hij bijna altijd op het zwembad te vinden en daarnaast gaat hij vaak mee met wedstrijden. Zoals de competitie maar ook met de jongste Speedo zwemmers. Door zijn kinderen is Harry bij de vereniging gekomen en lekker blijven plakken. Harry wordt genoemd omdat hij enorm veel tijd en energie stopt in de B ploeg, hij de beste trainer is die er is. Hij kinderen op een leuke manier stimuleert, hij veel voor DZT doet, hij leuk is en hij het verdient.

2007: Martijn Venner

Martijn Venner is ook een echte DZT-er in hart en nieren en heeft al jarenlang bij de waterpolo de goals schoon gehouden van tegendoelpunten. Sinds enige tijd is Martijn ook trainer van de waterpolo jeugd. Op woensdag avond traint hij de aspirantenteams en op zaterdagmorgen is hij actief om de grote groep enthousiaste minipoloërs de beginsels van het waterpolo bij te brengen.

2006: Peter van Dijk

Peter van Dijk is een jonge zwemmer die al heel zijn zwemcarrière bij DZT doorbrengt. Zowel bij wedstrijdzwemmen als bij waterpolo is Peter een graag geziene sportman. Nu hij wat ouder wordt maakt hij ook tijd om actief te worden voor de vereniging. Peter is met name op zaterdagochtend op het zwembad te vinden. Hij geeft zwemles aan de jonge zwemmers en daarna is hij trainer van de minipolo. Ook op woensdagavond is Peter trainer van de waterpolojeugd.

2005: Moniek van der Horst

Moniek van der Horst is in het rijtje genomineerden geen onbekende. Al jaren is ze actief binnen de zwemvereniging als zwemster totdat haar lichaam dit stopte. Ze is trainster bij de B-ploeg en ook coach daarnaast is ze Speedo coach. Een tijdje terug heeft ze wel eens wat lesgegeven. Daarnaast organiseert ze nog van alles binnen de B ploeg. Moniek wordt genoemd omdat ze zoveel pech heeft en omdat ze niet mag zwemmen en toch actief blijft. Ze legt heel goed uit en geeft goede trainingen.

2004: Maarten van den Berkmortel

In het rijtje van de genomineerden was de hij enige die helemaal DZT-kweek is. Begonnen met zwemmen bij DZT, lid geweest van de westrijdploeg en later doorgestroomd als trainer en coach van de wedstrijdploeg, de B-ploeg. Maarten geeft mee trainingen en gaat mee als coach bij de wedstrijden. Maarten wordt genoemd omdat hij er altijd is en goed begeleidt en helpt. Hij grappig en aardig is, hij alles op tijd doorgeeft, hij een goede leraar is, hij de trainer is, gewoon hij is super.

2003: Sonja Kusters

Sonja komt als kind al in aanraking met de zwemvereniging en heeft deze verlaten omdat zwemmen niet helemaal haar sport was in die tijd. Vader Piet heeft haar jaren later weten over te halen om binnen de wedstrijdcommissie wat voor de zwemvereniging te gaan betekenen. Als eerste verwerken van uitslagen en wedstrijdprogramma's, en het balletje gaat langzaam maar zeker rollen, er is geen voorzitter van deze commissie en al snel doet Sonja meer dan ze verwacht had. Dit resulteerde uiteindelijk in voorzitter worden van de wedstrijdcommissie en een bestuursfuntie accepteren. Iets wat Sonja volgens mij niet gedaan had als ze daarvoor in eerste instantie gevraagd zou zijn. Het balletje kan raar rollen. Sonja wordt genoemd omdat ze achter de schermen actief is, er te weinig waardering is voor haar werk, omdat ze zelf niet zwemt of haar eigen zwemmende kroost heeft, ze actief is in het bestuur en het publiek, ze is gewoon onmisbaar.

2002: Maarten van Lierop

Maarten heeft vooral activiteiten bij de jeugd. Bij het waterpolo traint Maarten al weer een tijdje de jeugdteams op woensdagavond en daarvan zijn er drie naar de landelijke trainingen gemogen. Maarten is verder actief als coach bij de B-ploeg waar hij mee ondersteund als dat nodig mocht zijn. Vorig jaar heeft Maarten ook nog een tijdje op zaterdagochtend mee zwemles gegeven en de mini-polo training maar door werkzaamheden als kringtrainer heeft hij dit af moeten zeggen. Maarten is zelf ook een echte zwemmer en is veel zelf bezig te zien. Zijn grote passie is het waterpolo met Heren 1 en daarnaast ook het wedstrijdzwemmen doet hij nog met veel plezier. Maarten wordt genoemd omdat hij een goede trainer is, het een skonne vent is hij supergoed training geeft, hij altijd klaarstaat om training te geven of mee te gaan met de wedstrijd, hij heel goed kan zwemmen, hij aardig is. Hij brengt DZT op een positieve manier naar buiten en hij verdient het na een moeilijke tijd die hij mee heeft moeten maken gewoon, hij moedig is in alles en um durrum.

2001: Erik Scheepers

Niet alleen is Erik Scheepers genomineerd met de SponzenCommissie, ook heeft hij als persoon een nominatie mogen ontvangen. Erik wordt veel geroemd om de prachtige internetsite die hij onder beheer heeft. Van vele kanten komen hem de complimenten toe voor deze professioneel aandoende, relevante informatie bevattende en altijd up to date gebleven internet site. Het is duidelijk voor mensen die deze internetsite bezoeken dat daar veel werk in zit. Erik is als zwemmer de keeper van Heren 1 en coach van de Heren Jeugd. Dit doet hij met verve want afgelopen seizoen wisten deze mannen onder leiding van Erik aartsvijand PSV nog te verslaan. Daarnaast is Erik actief tijdens kamp en in de kampcommissie. Erik wordt genoemd als een lieve schoonbroer en een hele aparte vorm van humor heeft. Hij veel doet voor de vereniging, en een ontzettend mooie site heeft gemaakt. Hij deze ook goed up to date houdt. Hij naast al dat werk nog tijd heeft om te coachen en nog onverslagen is! Hij voor bekendheid heeft gezorgd voor onze club. Hij veel moeite heeft gedaan deze titel te winnen en ik hem vorig jaar net voor was. Hij wil het graag en verdient het ook. Hij had het eigenlijk al drie keer moeten worden.

2000: Suzanne Vriens

Suzanne is vooral actief bij de wedstrijdploeg. Als trainster en coach van de B-ploeg en speedo-zwemmers is ze hier veel bezig. Enkele zwemmers van de speedo-ploeg behaalden onder haar leiding prachtige resultaten tijdens landelijke wedstrijden. Niet alleen bij de wedstrijdploeg is Suzanne actief, ook de woensdagavond zwemmers kunnen op haar steun rekenen. Daar geeft ze al enkele jaren zwemles aan ouderen in het doelgroepenbad en traint ze de fanatiekelingen die wat meer willen zwemmen. Verder is Suzanne nog lid van de kampcommissie. Zelf zwemt ze nog haar baantjes bij de wedstrijdploeg en speelt ze bij de Dames in het waterpolo team. In haar vrije tijd is ze daarnaast nog een steun en toeverlaat van de SponzenCommissie. Suzanne wordt genoemd als altijd vriendelijk en vrolijk, spontaan, af en toe te zacht en lief. Omdat ze goed lesgeeft. Wat opvalt is dat bij Suzanne zeer gewaardeerd is het feit dat de zwemmers dingen moeten opschrijven en dat ze daar dan ook nog iets mee doet, vraag haar zelf even hoe het precies zit.

1999: Willy van der Steen

1998: Wim van Lierop